Werven en selecteren kunnen we allemaal

Maar begrijpen hoe je de competenties herkent en ontwikkelt die van een Business Controller een Business Partner maken is andere koek. Door de jarenlange ervaring in het trainen van Business Controllers weten wij bij Controlyse hoe groot de toegevoegde waarde kan zijn van een Business Controller met de juiste mindset, werkwijzen en het juiste gedrag. Hiervoor maken wij gebruik van de Controlyse competentietest voor Business Controllers. Deze bestaat uit een psychologische persoonlijkheidstest en een gespreksassessment.

De eigenschappen die wij onontbeerlijk achten voor een Business Partner zijn:

  • Omgevingsbewustzijn: ben je in staat om ‘outside-in’ te werken?
  • Organisatiesensitiviteit: hoe zorg je voor draagvlak? Taxeer je de impact van interventies goed?
  • Samenwerken: hoe breng jij je expertise in bij management of bestuur als ‘trusted advisor’.

Wij richten ons bij de werving en selectie van een Business Controller vooral op deze eigenschappen. Zijn deze eigenschappen en competenties al aanwezig bij de kandidaat? Of kan de kandidaat deze nog ontwikkelen?

Wanneer uw nieuwe Business Controller ontwikkelpunten heeft, dan coachen wij hem of haar in de beginperiode om snel ‘op vlieghoogte’ te komen.

Zo garanderen wij u een nieuwe Business Controller die zich opstelt als Business Partner en het management van uw organisatie bijstaat met scenario’s van positiviteit, lef en groei.

Lees hier meer over de Controlyse competentietest en de Coaching voor Business Controllers
De Controlyse competentietest voor Business Controllers bestaat uit twee delen:

Psychologische persoonlijkheidstest

We gebruiken de 16PF als psychologische test. Deze test levert een persoonlijk profiel op met posities op 16 dimensies (bijvoorbeeld dominant – volgzaam en praktisch – verbeeldingsrijk). Bovendien wordt er op basis van de 16PF de positie bepaald op de vijf psychologische hoofddimensies: The big 5 (bijvoorbeeld introversie – extraversie). Met deze informatie kunnen we relateren aan waar de natuurlijke talenten van de kandidaat liggen. Wat is zijn of haar psychologische DNA en in welk soort rollen en taken zal deze kandidaat waarschijnlijk goed presteren? Wat is de mindset die hierbij past: meer beherend of juist ondernemend?

Gespreksassessment

Bij dit assessment worden kerncompetenties gedragsmatig getest. Er wordt tevens gekeken of het profiel uit de test valide is en zichtbaar wordt in het gedrag van de kandidaat. Dit reduceert het risico op een gemanipuleerde testresultaat. In het gedragsassessment krijgt de kandidaat vooraf informatie over een drietal testsituaties waarbij hij of zij een (kort) gesprek moet voeren. We kunnen dan een indruk krijgen van de kerncompetenties die behoren bij de Business Controller die Business Partner wil zijn. Elke Business Controller moet beschikken over competenties die voor die rol vanzelfsprekend zijn (bijvoorbeeld het vermogen om te analyseren en adviseren).

Coaching Business Controller

Bij indiensttreding coachen wij de kandidaat drie keer op de ontwikkelpunten. Op die manier helpen wij uw nieuwe Business Controller zo snel mogelijk op de gewenste vlieghoogte te functioneren.

Uw Control team versterken? Vul uw gegevens in en een van onze specialisten neemt contact op.

9 + 4 =

Dit is wie we zijn

Wij zijn Controlyse en zien het als onze opdracht in het leven om de kwaliteiten van de nieuwe Business Controller te herkennen en verder te ontwikkelen. Lang leve de nieuwe Business Controller! Lees hier ons manifest.

Sonja Olthoff

Business Manager

Neem contact op met Sonja via
06-15329505.

Pim van Moorsel

Business Manager

Neem contact op met Pim via
06-21937807
.

Harold den Heijer

Oprichter

Neem contact op met Harold via 06-37200245.

Dit is wat we nog meer doen

Trainingen

Goede Business Controllers zijn, naast professionals in hun vak, vooral bovengemiddeld ontwikkeld in persoonlijk leiderschap en ondernemendheid. Het zijn deze eigenschappen die we bij Controlyse helpen ontwikkelen bij alle Business Controllers die wij trainen en bemiddelen.

Interim

De meest directe manier om uw afdeling Control op het niveau te krijgen van Business Partners is het inhuren van een Business Controller van Controlyse. Voor afgebakende projecten, maar ook als katalysator van vooruitgang voor uw huidige team.

Klanten

Wij werken graag voor organisaties die het lef hebben om hun markt tegemoet te treden met een ondernemende mindset.