Vacature Nieuwe Business Controller bij Controlyse

Bijdragen aan behalen organisatieresultaten

Ben jij een Business Controller die het gelukt is om te ontsnappen aan de verlammende verleiding van het oude control die organisaties onherroepelijk op de platgetreden weg leidt naar middelmaat?

Een buiging voor jou, omdat jij er bewust voor kiest organisaties bij te staan met scenario’s van lef, positiviteit, groei en haalbaarheid. Omdat je begrijpt dat organisaties alleen hiermee met succes kunnen anticiperen op veranderende situaties en nieuwe kansen.

Met deze mindset en al jouw intellectuele vermogens direct impact maken op diverse organisaties? Prettige bijkomstigheid: jezelf uitdagen en blijven ontwikkelen? Zet de stap naar Business Controller bij Controlyse!

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

 • Als Business Partner help je managers en directie van klanten met vooruitkijken en beslissingen nemen.
 • Je komt met voorstellen om processen te verbeteren. En samen met andere ondersteunende diensten zorg je dat de gewenste verbeterslagen gerealiseerd worden.
 • Samen met Financial Control, de Financiële Administratie en met het management zorg je dat financiële processen efficiënt lopen en zonder ‘gedoe’ leiden tot relevante P&C producten.
 • Je staat andere Controllers bij in hun ontwikkeling.

Daar komt bij dat

Bij veel organisaties de ontwikkeling van Control hoog op de agenda staat. Hierbij is het de bedoeling dat de Business Controller zich beweegt naar de positie waarin hij/zij vooruitkijken en integraal adviseren van managers en directies. Wat automatisch betekent dat Financial Control en de Financiële Administratie ook moeten bewegen. Ook bij deze beweging rekent een klant op jouw inbreng. ‘On the job’ met voorbeeld gedrag, door coaching van collega’s bij de klant of als begeleider in het ontwikkeltraject voor Control. En weet je wat ook mooi is? De beweging van Control is noodzakelijk en actueler dan ooit.

Join de Beweging

Werken voor Controlyse betekent werken voor organisaties die vooruit willen met Business Control. Op basis van honderden gesprekken met Controllers en hun leidinggevenden zien we een grote eensgezindheid over de noodzakelijke beweging van Control en de obstakels die hierin genomen moeten worden. De oplossingsrichting hiervoor zit niet op het ontwikkelen van meer vakinhoud van de Business Controller maar op de mens erachter. De nieuwe Business Controller zijn, naast professional in het vak, vooral bovengemiddeld ontwikkeld in persoonlijk leiderschap en ondernemendheid.

Wij zijn Controlyse en wij zien het als onze opdracht in het leven om deze eigenschappen te herkennen, te ontwaken en verder te ontwikkelen bij alle Business Controllers met wie wij samenwerken. Hierbij zijn wij gericht op het versterken van een ondernemende mindset en het gedrag en de werkwijzen die hier onlosmakelijk aan verbonden zijn. Dit alles met als ultiem doel dat de Business Controller aantoonbaar bijdraagt aan het behalen van organisatieresultaten. Dit doen we met de inzet van de nieuwe Business Controllers op interim basis, training & coaching van Business Controllers en werving & selectie.

Dit breng je mee

Voor de functie van de nieuwe Business Controller zien we graag dat je jezelf opstelt als Business Partner van het management van klanten waar jij op interim basis werkt. Met nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen in de relevante context en met jouw tact om relaties te bouwen krijg je inzichtelijk waar managers mee bezig zijn, van wakker liggen en mee geholpen zijn. Pas dan weet je welke meerwaarde geleverd kan worden door jou en/of door andere ondersteuners. Door hier gehoor aan te geven met passende oplossingen zorg je ervoor dat managers jou tijdig gaan benaderen met andere hulpvragen en je betrekken bij (strategische) vraagstukken. En dan ben je in de gewenste positie; ondersteunend aan het management, staan voor je vak en gewaardeerd om jouw bijdrage. Ook als je een keer tegengas geeft als dat nodig is.

Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet de positie van Business Partner hebben of voor elke vraag van het management een oplossing kunnen aandragen. Je laat met voorbeeld gedrag zien hoe jij jouw rol als businesspartner invult, reikt handvatten aan en geeft ze vertrouwen om in beweging te komen. En ja, je moet het vak Business Control in je vingers hebben. En daarbij intrinsiek geïnteresseerd zijn om als een navigator, managers en directies te helpen om kansen te verzilveren en om gevaren en valkuilen heen te loodsen.

Goed voor onze klanten. Goed voor jou

Als Business Controller kom je ons parttime of fulltime versterken en kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 5.000.- en € 7.500,-. Het exacte salaris wordt afgestemd op de ervaring die je meebrengt;
 • een bonusregeling en winstdeling;
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Met onze interne expertise kun je jezelf ontwikkelen in het vakgebied Business Control, op het gebied van verandermanagement, coaching en in het geven van trainingen;
 • een regeling voor mobiliteit;
 • telefoon/ICT vergoeding.

Heb je nog vragen?

Over de functie kun je Sonja Olthoff benaderen via telefoonnummer 06-15329505 of via e-mail solthoff@controlyse.nl.

Solliciteren naar deze baan?

 • Zien we raakvlakken, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking;
 • Zien we onvoldoende raakvlakken, dan bespreken we andere mogelijkheden voor jou;
 • Een psychologische test en assessment maakt deel uit van het aanname traject.

Meer weten over deze vacature? Vul je gegevens in, en wij nemen contact met je op.

2 + 13 =

Dit is wie we zijn

Wij zijn Controlyse en zien het als onze opdracht in het leven om de kwaliteiten van de nieuwe Business Controller te herkennen en verder te ontwikkelen. Lang leve de nieuwe Business Controller! Lees hier ons manifest.

Sonja Olthoff

Business Manager

Neem contact op met Sonja via
06-15329505.

Harold den Heijer

Oprichter

Neem contact op met Harold via 06-37200245.

Sabina Bloetjes

Officemanager

Neem contact op met Sabina via
06-48889794
.

Dit is wat we nog meer doen

Trainingen

Goede Business Controllers zijn, naast professionals in hun vak, vooral bovengemiddeld ontwikkeld in persoonlijk leiderschap en ondernemendheid. Het zijn deze eigenschappen die we bij Controlyse helpen ontwikkelen bij alle Business Controllers die wij trainen en bemiddelen.

Interim

De meest directe manier om uw afdeling Control op het niveau te krijgen van Business Partners is het inhuren van een Business Controller van Controlyse. Voor afgebakende projecten, maar ook als katalysator van vooruitgang voor uw huidige team.

Klanten

Wij werken graag voor organisaties die het lef hebben om hun markt tegemoet te treden met een ondernemende mindset.