Sterk VO zoekt een Controller en MT-lid verantwoordelijk voor bedrijfsvoering (0.8- 1 fte)

De opgave
Sterk VO is het samenwerkingsverband passend onderwijs voor het voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Het vergroten van onderwijs- en ontwikkelkansen is de hoofdopdracht van Sterk VO. We willen dat iedere jongere zijn of haar onderwijsloopbaan zo goed mogelijk doorloopt en steun krijgt als dat nodig is. Dat lukt alleen als de financiële risico’s goed worden beheerst; als onze ICT en gegevensbescherming ondersteunend zijn aan het beleid, als het HR-beleid maximaal bijdraagt aan de ontwikkeling van onze mensen, en als de huisvesting op orde is.

Opdrachtomschrijving
Als Controller en MT-lid bedrijfsvoering ben je eindverantwoordelijk voor alle onderwerpen op het terrein van bedrijfsvoering. Je geeft leiding aan een professioneel team bestaande uit vier mensen met werkzaamheden op het terrein van financiën, administratie, HR, huisvesting, ICT en informatiemanagement. We werken met AFAS.

Je brengt daarbij zelf financiële kennis en expertise in, en draagt samen met het team zorg voor de financiële cyclus en bijbehorende stukken waaronder de begroting en het jaarverslag. Vanuit je brede blik op bedrijfsvoeringsonderwerpen denk je binnen het MT mee over de inhoudelijke koers van de organisatie, en je weet de vertaalslag te maken vanuit de inhoudelijke koers naar wat dit vraagt van het team bedrijfsvoering.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Als leidinggevende heb je nauw contact met de mensen uit je team. Je denkt op dagelijkse basis met hen mee over de inhoud, maar ook over hun persoonlijke ontwikkeling. Je betrekt hen bij de keuzes en koers van de organisatie, en bouwt samen met het team aan een visie op bedrijfsvoering en de uitvoering daarvan.

We zijn als organisatie ambitieus als het gaat om onze maatschappelijke opdracht. En dat vraagt ook om ambitie op het terrein van bedrijfsvoering, om maximaal aan de ondersteuning van onze leerlingen bij te dragen. Onderwerpen daarin zijn bijvoorbeeld het inzetten van data voor risicomanagement en voor evidence-based beleid, en de doorontwikkeling van de P&C cyclus om het personeelsbeleid nog beter te benutten voor de ontwikkeling van onze medewerkers.

Sterk VO is een warme organisatie met betrokken en bevlogen collega’s die oog hebben voor elkaar en zich gezamenlijk inzetten voor de missie van Sterk VO. Het samenwerkingsverband heeft ook een eigen voorziening waar leerlingen tijdelijk onderwijs krijgen: het orthopedagogisch didactisch centrum. De variëteit aan onderwerpen is daarmee groot voor een relatief kleine organisatie, en als MT-lid word van je gevraagd om flexibel, empathisch en veelzijdig te zijn. Met initiatief en vindingrijkheid te doen wat nodig is. Je hebt en voelt een grote verantwoordelijkheid voor het goed laten draaien van de organisatie.

Als netwerkorganisatie werken we nauw samen met de scholen en schoolbesturen binnen ons samenwerkingsverband. Op het vlak van bedrijfsvoering vindt die samenwerking vooral plaats met de twee grootste onderwijsstichtingen. Je onderhoudt goede contacten met de collega’s daar en weet op welke onderwerpen samen optrekken belangrijk is.

Profielschets
Leidinggeven aan een team gaat je goed af. Je hebt oog voor de ontwikkeling van collega’s, van het team en van de organisatie. Je geeft steun en sturing waar daar behoefte aan is, en laat ruimte voor zelfstandigheid aan de professionals in je team. Je kunt goed prioriteren en bent flexibel in je aanpak. Je kunt goed luisteren maar stelt ook kritische vragen en kunt benoemen wat niet goed gaat als dat nodig is. Je hebt er plezier in om onverwachte vraagstukken van een oplossing te voorzien, en neemt hierin ook graag initiatief. Vanzelfsprekend versta je als financial je vak, en met gemak kijk je ‘door de cijfers heen’ om de belangrijke ontwikkelingen te zien en hierop te acteren.

Ben jij iemand die:

 • een HBO- of academisch werk- en denkniveau heeft;
 • ervaring heeft als Controller;
 • een warm hart heeft voor passend onderwijs en zorg voor jeugd;
 • stressbestendig is en oplossingsgericht;
 • ervaring heeft met leidinggeven;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden heeft;
 • planmatig en cyclisch werkt.

Dan zijn wij geïnteresseerd in een nadere kennismaking met jou.

Wat bieden we jou?
Naast een afwisselende functie met een grote variëteit aan onderwerpen in een bevlogen team biedt Sterk VO:

 • een jaarcontract en daarna, bij goed functioneren, een vaste benoeming;
 • het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €6.568,- bruto per maand (salarisschaal 13 CAO VO) bij een voltijds dienstverband;
 • een ambitieuze en collegiale werksfeer;
 • ruime opleidingsmogelijkheden;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en een ruime verlofregeling.

Procedure
De voorselectie bestaat uit screening van het CV en een interview bij Controlyse. Een assessment en het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van de procedure.

Heb je interesse of vragen?
Neem contact op met Sonja Olthoff via 020-2612499 of via solthoff@controlyse.nl.

Meer weten over deze vacature? Vul je gegevens in, en wij nemen contact met je op.

11 + 2 =

Dit is wie we zijn

Wij zijn Controlyse en zien het als onze opdracht in het leven om de kwaliteiten van de nieuwe Business Controller te herkennen en verder te ontwikkelen. Lang leve de nieuwe Business Controller! Lees hier ons manifest.

Sonja Olthoff

Business Manager

Neem contact op met Sonja via
06-15329505.

Harold den Heijer

Oprichter

Neem contact op met Harold via 06-37200245.

Leon Kippersluis

Business Manager

Neem contact op met Leon via
06-53483279
.

Dit is wat we nog meer doen

Trainingen

Goede Business Controllers zijn, naast professionals in hun vak, vooral bovengemiddeld ontwikkeld in persoonlijk leiderschap en ondernemendheid. Het zijn deze eigenschappen die we bij Controlyse helpen ontwikkelen bij alle Business Controllers die wij trainen en bemiddelen.

Interim

De meest directe manier om uw afdeling Control op het niveau te krijgen van Business Partners is het inhuren van een Business Controller van Controlyse. Voor afgebakende projecten, maar ook als katalysator van vooruitgang voor uw huidige team.

Klanten

Wij werken graag voor organisaties die het lef hebben om hun markt tegemoet te treden met een ondernemende mindset.