Kandidaatprofiel

 • Je staat bekend als een business partner
 • Je bent in staat andere Controllers te inspireren
 • Je bent initiatiefrijk

Controlyse zoekt nieuwe senior collega’s! Geloof jij ook dat het vakgebied Control veel meer is dan reconstructie van het verleden? Wil je samen met ons impact maken in het verhogen van de toegevoegde waarde van Controllers? Dan zijn wij benieuwd naar wie jij bent!

Onze collega’s helpen opdrachtgevers dagelijks om goede beslissingen te nemen in een wereld die steeds sneller verandert en complexer wordt. Dit doen we met onze inhoudelijke scherpte en een frisse blik. We staan voor ons vak en zijn sparringpartner van onze opdrachtgevers.

Daarnaast helpen we Controllers om zich te ontwikkelen tot waardevolle en gewaardeerde ondersteuners van het management. Dit doen we met voorbeeldgedrag tijdens (interim) projecten, coaching en ontwikkeltrajecten voor de gehele keten van Control.

Wij voeren opdrachten uit voor zowel profit als non profit organisaties. Kenmerkend voor onze klanten is dat het betekenisvolle organisaties zijn.

Jouw rol
Als Senior Business Controller werk je zelfstandig of samen met collega’s op projecten. Jouw rol varieert per opdracht en omgeving, en door wat jij als mens inbrengt. Je voert meerdere kortlopende opdrachten naast elkaar uit of bijt je voor langere tijd in één vraagstuk vast. Van interim Business Controller tot het trainen en coachen van Controllers bij onze opdrachtgevers. Je zoekt actief de samenwerking op met collega’s om het allerbeste aan de opdrachtgever te leveren. Dit betekent ook dat we jouw nieuwe inzichten gebruiken om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Jouw profiel
Businesspartner
Je staat bekend als een businesspartner. Iemand die goed kan luisteren en doorvragen. Jij pakt door op kansen die je ziet. Je bent ook in staat om bij managers aan te geven wanneer iets niet mogelijk is, zonder de relatie te beschadigen.

Inspirator
Met jouw ervaring ben je in staat om andere Controllers te inspireren. Je vindt het leuk om ook te participeren in ontwikkeltrajecten bij opdrachtgevers.

Initiatiefrijk
Je bent initiatiefrijk en in staat om concepten om te zetten in tastbare resultaten. Uitdagingen ga jij graag aan en je houdt van de nodige afwisseling.


De combinatie van interessante opdrachten in uiteenlopende branches en unieke trainingen op het gebied van competenties en ontwikkeling van het vakgebied (business) control maakt Controlyse voor mij een hele goede werkgever.

Johan Molenaar
Manager Finance a.i. bij Esprit Scholen – Controlyse

Wat we verder vragen

 • Ten minste 6 jaar relevante werkervaring;
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Ervaring met verandertrajecten is een pré.

Specifieke competenties

 • Adviseren: omdat je inhoudelijk sterk bent en het speelveld van Finance en Control kent, kun je opdrachtgevers van gedegen advies voorzien om de toegevoegde waarde van deze keten te verbeteren. Daarbij deins je niet terug voor een scherpe discussie, ook niet met het lijnmanagement, want, it takes 2 to tango.
 • Verbinden: je hebt interesse in wat betrokkenen in én buiten een project drijft, wat hen bezighoudt en zoekt naar wat er nodig is om deze werelden te verbinden.
 • Ontwikkelen: je staat open voor feedback en reflectie, en geeft die ook aan je collega’s. Je staat bewust stil bij je eigen ontwikkeling en bij wat jij nodig hebt om jouw talenten, als professional en als mens, verder te ontwikkelen.
 • Ondernemen: je vindt het leuk om kansen in de markt te signaleren en bij te dragen aan de ontwikkeling van (nieuwe) proposities.

Over Controlyse
Bij Controlyse houden wij van uitdagingen. We willen de hoogst toegevoegde waarde van Controllers aantoonbaar maken. Stap voor stap creëren we impact. Onze mensen werken voor not for profit organisaties en het bedrijfsleven op actuele en urgente vraagstukken binnen het werkveld van Control. Denk aan de basis op orde krijgen, stuurinformatie, vooruitkijken, businesscases en integrale advisering. Wij bieden onze opdrachtgevers werkbare oplossingen en brengen complexe projecten tot een goed einde. We creëren meerwaarde omdat we snappen waar de schoen wringt en bewezen oplossingen hebben voor de belangrijkste obstakels in de ontwikkeling van Control. We durven opdrachtgevers kritisch te spiegelen en kijken verder dan de opdracht. Daardoor hebben wij een meerwaarde voor onze opdrachtgevers en dragen we bij aan de positionering en waardering van het vakgebied Control. Wij zijn flexibel in waar wij werken. Thuis, bij de opdrachtgever, onderweg of in ons kantoor in Amsterdam.

Specifieke competenties

 • Een salaris, afhankelijk van rol en ervaring, tussen de € 5000,– en € 8000,– bruto per maand;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een intern opleidingsprogramma en uitgebreide pensioen- en mobiliteitsregelingen;
 • Een omgeving waarin je wordt uitgedaagd op jouw professie en waar ruimte is voor ontwikkeling op andere terreinen (o.a. coaching, trainingen geven);
 • Een inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s. Naast kennisdelen en ontwikkelen organiseren we regelmatig social events (eten, muziek, theater);
 • Veel ruimte om je werk op jouw manier vorm te geven en om jouw ideeën en talenten in te brengen.

Kennismaken?

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Sonja Olthoff op via 06 – 15329505.

Meer weten over deze vacature? Vul je gegevens in, en wij nemen contact met je op.

7 + 14 =

Dit is wie we zijn

Wij zijn Controlyse en zien het als onze opdracht in het leven om de kwaliteiten van de nieuwe Business Controller te herkennen en verder te ontwikkelen. Lang leve de nieuwe Business Controller! Lees hier ons manifest.

Sonja Olthoff

Business Manager

Neem contact op met Sonja via
06-15329505.

Harold den Heijer

Oprichter

Neem contact op met Harold via 06-37200245.

Leon Kippersluis

Business Manager

Neem contact op met Leon via
06-53483279
.

Dit is wat we nog meer doen

Trainingen

Goede Business Controllers zijn, naast professionals in hun vak, vooral bovengemiddeld ontwikkeld in persoonlijk leiderschap en ondernemendheid. Het zijn deze eigenschappen die we bij Controlyse helpen ontwikkelen bij alle Business Controllers die wij trainen en bemiddelen.

Interim

De meest directe manier om uw afdeling Control op het niveau te krijgen van Business Partners is het inhuren van een Business Controller van Controlyse. Voor afgebakende projecten, maar ook als katalysator van vooruitgang voor uw huidige team.

Klanten

Wij werken graag voor organisaties die het lef hebben om hun markt tegemoet te treden met een ondernemende mindset.